• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
iPhone konum kapatma iyi mi yapılır?

iPhone konum kapatma iyi mi yapılır?

[ad_1]

Gizliliğe ehemmiyet veren iPhone kullanıcıları çoğu zaman konum ayarlarını özelleştirmenin yollarını aramaktadır. Bu yüzden bir çok kullanıcı lüzumlu olmayan durumlarda konum servislerini kapatmak ya da özelleştirmek ister. Peki iPhone Konum Servislerini kapatma işlemi iyi mi yapılır? Belirli uygulamalar için Konum Servisleri iyi mi kapatılır? Yazımızda anlattık.

Modeme bağlananlar nasıl görülür ve engellenir?

Modeme bağlananlar iyi mi görülür ve engellenir?

Evde ya da işyerinde kullanılan modeme bağlananlar kimi zaman can sıkabilir. Modeme bağlananları görme ve engelleme işlemlerini iyi mi yapabileceğiniz anlattık.

iPhone belirli uygulamalar için konum servislerini kapatma

Bir iPhone’u ilk kez başlattığınızda, Google Haritalar şeklinde konum servislerine gereksinim duyan ve konumunuzu toplumsal ağlarda etiketlerken kullanan Instagram ve Feysbuk şeklinde uygulamalar, konum hizmetlerini etkinleştirmek için kullanıcılardan izin ister. Eğer bir kez bu izni verdiğiniz takdirde bu tür uygulamalar konum hizmetlerini sürekli kullanmaya adım atar.

Sadece uygulamaların devamlı konum servislerini kullanımı, gizliliğine ehemmiyet veren bazı iPhone kullanıcılarını rahatsız eder. Bu yüzden kullanıcılar, konum hizmetlerini kapatmak ya da özelleştirmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Bunların başlangıcında da konum servislerini belirli uygulamalar için kapatma yöntemi gelir. Bunun için yapmanız gerekenler şunlar:

  1. Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri sekmesine gidin.
  2. Konum Servislerinin açık olduğundan güvenilir olun.
  3. Konum Servislerini kapatmak istediğiniz uygulamayı seçmek için ekranı aşağı kaydırın.
  4. Uygulamaya dokunun ve bir seçenek belirleyin
  5. Burada karşınıza 4 tane seçenek çıkacaktır; Asla, Bir Dahaki Sefere Sor, Uygulamayı Kullanırken ve Her Vakit.
  6. Eğer seçtiğiniz uygulama için Konum Servislerini tamamen kapatmak istiyorsanız ” Asla ” seçeneğini, Konum Servislerine, yalnızca uygulama yada uygulamanın özelliklerinden biri ekranda görünür durumdayken erişilmesine izin vermek için ” Uygulamayı Kullanırken ” seçeneğini, uygulama arka planda çalışırken bile konumunuza erişilmesine izin vermek için ” Her Vakit ” seçeneğini seçin.
  7. Bu adımları uyguladıktan sonrasında uygulama, siz izin verinceye kadar konumunuzu kullanamaz.

iPhone konum servislerini tamamen kapatma

Kullanıcılar bazı durumlarda, konum servislerini tamamen kapatıyor. Sadece bu işlemin negatif sonuçlar doğuracağını belirtelim. Nitekim, konum servisleri tamamen kapatılmış olduğu taktirde, kullananların her gün kullandığı birçok özellik artık çalışmayacaktır.

iphone konum kapatma, iphone konum servisleri

Mesela; fotoğraf çektiğinizde konum bilgisi eklenmeyecek, Google Haritalar şeklinde uygulamalar sizi herhangi bir yere yönlendiremeyecek ve konum servislerini kullanan üçüncü taraf uygulamalar da çalışmayacak. Konum servislerini dönem dışı bırakmak, cihazınızın pil ömrünü korumasına yada aygıt gizliliğini en üst düzeyde tutmanıza destek olsa da, genel kullanım deneyiminizi ciddi oranda düşürecektir.

Sadece gene de Konum Servislerini tamamen kapatmak isteyen kullanıcılar, Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri bölümünden en üstte yer edinen Konum Servisleri düğmesini kapalı konuma getirerek işlemi tamamlayabilirler.

[ad_2]
Kaynak: teknolojipusulasi.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN